Nazad na blog

Dobro došli na Disten

Luka Spaić

2

05 Oct 2020

Šta je Disten?

Disten je prva besplatna online platforma za učenje računarskih nauka u našem regionu.

Kome je namijenjen?

Disten je namijenjen svima koji žele da nauče programiranje bez obzira na godine i prethodno iskustvo. Kursevi se dijele na početne, srednje i napredne. Posebna pažnja je posvećena korisnicima koji tek ulaze u svijet programiranja. Takođe, obrađeni su zahtjevniji programski jezici i tehnologije za one korisnike koji se već bave programiranjem i žele da dodatno unaprijede svoje znanje.

Da li je besplatan?

Svi kursevi, kvizovi, praćenje napretka i ostali sadržaj na platformi su besplatni. Jedino što se naplaćuje su konsultacije i sesije sa mentorima koje nisu obavezne i zavise od želje korisnika da dodatno unaprijedi svoje znanje ili razjasni određene nedoumice.

Da li se dobija potvrda?

Potvrde o uspješnom završetku kursa izdajemo ukoliko kandidat uspješno položi test po završetku kursa.

Kako izabrati pravu putanju?

Prilikom ulaska u svijet programiranja, poželjno je da korisnici prethodno istraže za koju putanju će se opredijeliti: Front-end (HTML, CSS, JavaScript, React) ili Back-end (Node.JS, Laravel, MySQL).

Na ovu temu je napisan blog post Front-end vs Back-end koji će vam biti od velike pomoći prilikom izbora putanje, i koji toplo preporučujemo radi lakše orijentacije.

Osim ove dvije široke oblasti postojaće kursevi koji će se ticati i drugih tema kao što su Machine Learning, Game development, Android i iOS development i sl.

Kako iskoristiti Disten na najbolji način?

Potrebno je registrovati se na Disten platformi. Običnom registracijom ostvarujete sve pogodnosti koje Disten pruža. Nakon toga počinjete sa kursom za koji ste zainteresovani.

Kursevi su podijeljeni po sekcijama. Broj sekcija zavisi od kompleksnosti samog kursa. Za svaku sekciju je izračunato prosječno vrijeme čitanja.

Korisnici će tokom kursa često nailaziti na prilagođene kvizove, koji će im pomoći da dodatno utvrde stečeno znanje.

Na svom profilu će korisnici moći da prate progres koji su ostvarili tokom kursa, odnosno, koliko su prešli procenata u odnosu na ukupan kurs. Tu će takođe pronaći podatke o tome koliko su uspješni bili na kvizovima. Na ovaj način će se bolje povezati sa Disten zajednicom.

Kako angažovati mentora?

Odlaskom na stranicu mentori možete vidjeti listu svih mentora. U zavisnosti od toga šta trenutno učite, kroz filtere koji se nalaze sa lijeve strane možete izabrati vašu oblast (Front-end/Back-end), što će vam vratiti listu mentora koji imaju znanje i iskustvo iz navedene oblasti. Svaki mentor ima svoj profil, tu možete pronaći sve bitne podatke o mentoru (ekspertiza u određenoj tehnologiji, radno iskustvo, biografija) i zakazati poziv sa mentorom za kojeg se odlučite.

Kako postati mentor?

Ukoliko ste iskusni u svojoj oblasti, a želite da pomognete ostalima, možete se prijaviti za mentora. Nakon toga će Vas kontaktirati neko od našeg osoblja.

Još Priča

arrow

06 Oct 2020

Front-end & Odakle početi?

Ovaj blog post je prvenstveno namijenjen početnicima, koji su se odlučili za Front-end pravac razvoja.

05 Oct 2020

Front-end vs Back-end

Utvrđivanje razlike između Front-end i Back-end pravca razvoja.

05 Oct 2020

Dobro došli na Disten

Disten je prva besplatna online platforma za učenje računarskih nauka u našem regionu.

arrow